06 -27 61 25 55

Logo

Portfolio

Wist u dat Klusbedrijf Michael maakt het er niet alleen voor uw kleine klussen is maar ook voor de grote klussen. Denk daarbij aan volledig woning renovatie, het plaatsen van een aanbouw, het maken van een serre, het volledig vernieuwen van uw badkamer, het vernieuwen van leidingwerk en elektra, het plaatsen van zonnepanelen en airco's, het plaatsen van nieuwe kozijnen, gevelrenovatie en nog veel meer. Wilt u weten of ik uw klus ook kan uitvoeren stuur dan uw vraag naar info@klusbedrijfmichaelmaakthet.nl

Renovatie beneden verdieping

Bij een 100 jaar oude woning in Nijmegen hebben we de volledig beneden verdieping gerenoveerd inclusief het maken van een nieuwe aanbouw met twee lichtstraten. De oude vloer was niet geïsoleerd waarna besloten is deze volledig te vervangen door een nieuwe VBI vloer. Dit bleek naderhand de juiste beslissing want de oude draagbalken waren echt aan vervanging toe. De klant wilde in de toekomst een kelder gerealiseerd hebben waardoor na het verwijderen van de oude vloer meteen besloten is de kruipruimte te verdiepen omdat er op dat moment makkelijk grond uit kon. Na het installeren van de nieuwe VBI vloer is er begonnen met het afbreken van de oude serre en het maken van een nieuwe aanbouw. Het plafond is gelijk getrokken met die in de woonkamer en er zijn in het dak twee lichtstraten geïntegreerd alsmede zonnepanelen. Een derde partij heeft uiteindelijk de nieuwe keuken en vloer geplaatst.

Nieuwe badkamer

In een woning uit de jaren 60 in Nijmegen hebben we een nieuwe badkamer gerealiseerd in een voormalige slaapkamer. Er waren geen leidingen aanwezig dus de badkamer is vanaf punt nul opgebouwd. Allereerst is er een inbouwkast weggehaald waarna er begonnen is met het plaatsen van een nieuwe standleing en al het leidingwerk. De klant wilde graag een gemetselde douchecabine. Omdat het muurtje erg veel licht tegenhield is er besloten om in één van de gemetselde douche muurtjes een glazenpaneel te plaatsen bestaande uit melkglas waardoor er vanuit de buitenzijde geen directe inkijk is. De badkamer is van alle gemakken voorzien waaronder een bad, inloopdouche met regendouche, een hangend toilet, maatwerk badmeubel, inbouw spots, vloerverwarmign en centrale afzuiging welke ook direct op het toilet beneden is aangesloten.

Onderkeldering woning uit 1920

Het onderkelderen van een woning uit 1920. De gehele kelder is met de hand uitgegraven waarbij er ook een gedeelte van de voortuin is uitgegraven en meegenomen met de kelder.

De totale kelder kent een grote van circa 50m2 en is voorzien van vloerverwarming, lichtstraat, trap naar de woonkamer, ingebouwde beamer en een ingemetselde nissen.

Tijdens het onderkelderen is er grote zorg besteed aan het op de juiste manier ondervloeien van de funderingen waardoor er uiteindelijk geen enkele scheuren of verzakkingen in de bestaande bouw zijn ontstaan.

Bijkeuken en gevelrenovatie

In een 140 jaar oude woning hebben we de bijkeuken en de achtergevel gerenoveerd. Deze klus was een goed voorbeeld van oudere woningen met helaas voor de klant, veel verborgen gebreken. Als eerste stond er op de agenda om de bijkeuken te renoveren. Het was zaak om de oude keuken te slopen, de tegels van zowel de wand en de vloer te verwijderen, al het leidingwerk te vervangen en de ketel te verplaatsen. Tijdens het weghalen van de keuken bleek al snel dat er in het verleden veel lekkages hadden plaatsgevonden welke provisories gerepareerd waren. Dit is vaak al een signaal dat er nog meer niet goed zit. Tijdens het weghalen van de vloertegels bleek dit ook te zijn. Langs de fundering van een tussenmuur bleek al jarenlang een lekkage van het riool te zitten waardoor het zand onder de fundering weggespoeld was en een groot deel van de fundering weggezakt was. Uiteindelijk is besloten de volledige vloer te verwijderen en vanaf punt nul opnieuw te beginnen. Er is een nieuwe fundering en vloer gemaakt en vanaf daar is de keuken weer opgebouwd.

 

Vervolgens was de achtergevel aan de beurt. Ook daar kwamen helaas vele provisories gerepareerde problemen aan het daglicht. Doordat dit type oude woningen nog geen spouwmuur hebben blijven de muren constant redelijk vochtig. De kozijnen zitten tegen deze muren aan bevestigd waardoor deze ook vochtig worden. Hout en constant vocht betekent houtrot en dit kwamen we dan ook in zeer grote getale tegen. Daarnaast bleken er ook nog eens hout etende mieren in de kozijnen te zitten waardoor er niet veel meer over was van het hout. Om de authenticiteit van het pand te behouden en niet voor extreem dure nieuwe monumentale kozijnen te kiezen is er besloten de bestaande kozijnen toch te renoveren. Oude niet te redden delen zijn vervangen voor nieuwe en boven de kozijnen zijn lateien geplaatst om de muren te verstevigen en er voor te zorgen dat niet alleen de kozijnen de muren dragen. Het oude loszittende stucwerk is van de muren verwijderd en dit is uiteindelijk door een derde partij opnieuw aangebracht. Deze klus was een klassiek voorbeeld waarbij er in het verleden problemen weggemoffeld zijn en er voor de aankoop geen goede technische keuring is gedaan van de woning. Gelukkig zijn de problemen adequaat opgelost en kan het weer jaren mee. De klant ging zelf de bijkeuken en de gevelmuur schilderen.

Dit betrof een kleine badkamer van ongeveer 2x3 meter. De oude badkamer was nog niet heel oud, circa 12 jaar maar was niet heel praktisch aangelegd en was slecht onderhouden dus de klant wilde deze graag vervangen hebben. De oude badkamer was voorzien van een bad, hangend toilet en badmeubel. De nieuwe badkamer is voorzien van een hangend toilet, gemetselde inloopdouche met glaswand, vloerverwarming en een badmeubel met spiegelkast.

Badkamer renovatie

Diverse kleine klussen

Een overzicht van diverse kleinere klussen zoals het leggen van laminaat vloeren, tegelvloeren, stucwerk, zonnepanelen, tuin aanleg, bestrating, boeiboorden, schuurdeuren, inbouwkasten, vloerverwarming, leidingwerk etc.

Renovatie benedenverdieping en overkapping

Bij een woning in Wijchen hebben we de gehele benedenverdieping gerenoveerd. Het betreft hier een woning uit begin jaren tachtig welke al voorzien was van een bestaande aanbouw die in twee keer opgetrokken was met behoud van de achtergevel. Wij hebben de achtergevel eruit gesloopt waardoor er één grote doorloop ontstond met een gelijke plafond hoogte, dus geen balk zichtbaar. De aanbouw is afgebroken en opnieuw opgebouwd met een moderne dakconstructie inclusief lichtstraat. In het verlengde met de aanbouw is een overkapping gerealiseerd welke doorloopt in het dak van de aanbouw. Ook deze overkapping is voorzien van een lichtstraat met dezelfde breedte.
De gehele benedenverdieping is opnieuw gestuct en hebben we voorzien van vloerverwarming en daar overheen is een tegel visgraat vloer gelegd met hout look.

Aanbouw op balkon en vervangen dak

Bij een woning in Wijchen hebben we een aanbouw gemaakt op een balkon waardoor er twee slaapkamers ongeveer 30% groter zijn geworden dan oorspronkelijk.

Het schuine dak van de woning is doorgetrokken over het balkon en opgebouwd uit moderne sandwich platen voor een maximale isolatie. Iedere slaapkamer is voorzien

van een groot Velux raam met ingebouwde elektrische rolluiken. In beide ruimtes zijn er leidingen aangelegd voor een airco die in de nabije toekomst wordt geplaatst waarmee

de slaapkamers verwarmd en gekoeld kunnen worden.

 

Het volledige dak van de woning, voor en achter, is vervangen. Dit betekent dat de oude pannen en panlatten zijn verwijderd. De tengels zijn versdtevigd en nieuwe gemonteerd

waar nodig. Vervolgens is het gehele dak voorzien van dampdichte folie en zijn de panlatten en de nieuwe pannen terug geplaatst. Daarnaast is ook het dak van de dakkapel vervangen. Hierbij is er 10cm isolatie op het dak aangebracht en is er resitrix epdm folie aangebracht met een levensduur van 50 jaar. De boeiboorden rondom zijn vervangen door nieuwe Trespa boeiboorden.

Renovatie badkamer, toilet, keuken, vloerverwarming en zonnepanelen

Deze woning uit 1997 is begin 2022 overgenomen door de klant. De wens was om een aantal zaken naar hun smaak aan te passen en de woning toekomst bestendig te maken qua energieverbruik. Er is gekozen om de badkamer, twee toiletruimtes en de keuken te vervangen. Daarnaast is er ook op de gehele benedenverdieping vloerverwarming gelegd en 11 zonnepanelen aan de zuidkant van het dak.

 

De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche met een zitje en een nisje in de muur voor de shampoo flessen. Er is een ruim bad geplaatst en de vloer is voorzien van vloerverwarming welke in de toekomst ook door een warmtepomp verwarmd kan worden. De twee toiletruimtes zijn ook vanaf de basis opnieuw opgebouwd waarbij er bij één ruimte een inbouwreservoir achter de muur is geplaatst om zo meer ruimte te winnen. Er is een moderne keuken geplaatst met een inductieplaat en een boiler zodat hier geen gas voor nodig is.

 

De benedenverdieping is geheel voorzien van vloerverwarming waardoor er geen radiatoren meer nodig zijn. Ook deze vloerverwarming kan in de toekomst gekoppeld worden aan een warmtepomp. De vloer is opnieuw voorzien van een egalisatie vloer zodat deze geheel vlak is en er probleemloos een afwerkvloer op gelegd kan worden. De klant heeft in dit geval gekozen voor een pvc vloer met houtlook.

 

Aan de zuidzijde van het dak zijn er 11 zonnepanelen geplaatst welke op dit moment jaarlijks voldoende opwekken om het energieverbruik te dekken. In de toekomst als er een warmtepomp wordt geplaatst kunnen er nog zonnepanelen bij geplaatst worden.